Tips på saker att se och göra i Maine

Maine är en fantastisk del av USA att besöka. Staten har en stor historisk betydelse i landet och många fantastiska platser att besöka. Här delar vi med oss av några olika saker att se och göra i Maine.

Gå på museum

Maine är rik på kultur i många olika avseenden. Något man inte borde gå miste om är att besöka några av statens mest berömda museum, som Farnsworth Art Museum, Portland Museum of Art, Maine Maritime Museum, The Seal Cove Auto Museum och Marshall Point Lighthouse Museum för att bara nämna några. Det finns något för alla smaker och intressen. Allt som krävs är lite efterforskning.

Uppleva nattlivet

Det finns absolut stater och städer mer kända för sitt nattliv. Men i Maine finns det en charm och ett välkomnande som är svårt att hitta på många andra håll. Förutom barer och klubbar finns det även ett par casinon som är mer än värt en kvälls underhållning. Speciellt för dem som bara upplevt detta på nätet än så länge.

Naturupplevelser

För friluftsfantasten och naturälskaren är Acadia National Park något man absolut ska försöka passa in. Strax under 200 kvadratkilometer av berg, havskust, sjöar, skog och våtmark gör det till ett utmärkt val för vandrare, cyklister. Men det är också en plats Amerikas urinnevånare har kallat hem i minst 12 000 år. En annan plats som borde toppa listan är Baxter State Park där Maines högsta bergstopp Katahdin finns att skåda. En tio timmars vandringstur tar en till toppen där man får en fantastisk utsikt åt alla väderstreck.