Sevärdheter – att se och göra i Maine

När det kommer till natur, är Maine mycket unikt i USA. Med läget på den nordöstra kusten av landet, bjuder delstaten på en dramatisk kustlinje och vacker skog och låga kullar på inlandet. I delstaten som gränsar till Kanada finns det mycket intressant att se och göra.

Trevliga sevärdheter

I Portland, den största staden i Maine, hittar man många trevliga sevärdheter. En av de mest spännande saker man kan göra är att åka på valsafari. Staden är dock mer känd för sina fyrtorn, där det erbjuds guidade turer som är väldigt intressanta. Staden har en rik historia, och är detta något som man tycker är intressant så bör man besöka Old Port, som är ett av de äldsta och finaste kvarteren som finns. Portland har dessutom flera fina parker man kan besöka om man vill, och andra fina vyer eftersom havet finns så nära staden.

Acadia National Park

Det finns flera nationalparker att besöka i Maine. Den populäraste är Acadia National Park, som ligger på kustremsan och är en riktigt vacker plats att besöka, speciellt för dig som är naturälskare. Vackra vandringsleder, cykelvägar, dramatiska klippor är bara några av de saker du kan stöta på i denna nationalpark.

Old Orchard Beach

Vill man istället sola och bada kan man åka till Old Orchard Beach. Det är en vacker stad som ligger i södra Maine och är en av de främsta semesterorterna i delstaten. Staden har en strand som är över en mil lång, och med en trevlig strandpromenad där man hittar både butiker och restauranger. Förutom detta finns det även ett nöjesfält på stranden, och på Old Orchard Beach Pier ligger det ett kasino.

Åka runt i delstaten

Är man osäker på vilken plats man vill besöka så går det att hyra bil. På så sätt kan man enkelt åka runt i delstaten och se alla trevliga platser. Flera av vägarna som finns, är gjorda för att just visa upp den trevliga naturen och kulturen som Maine har att erbjuda. Dessa nämnda platser är bara en liten del av vad delstaten har att erbjuda. Det finns mycket mer att veta, om både historien och vackra naturområden och andra platser man kan besöka i Maine.