Skidresa till USA

Att åka till USA är något som många skulle vilja göra och kanske är det en skidresa som lockar. I så fall är det nog Rocky Mountains som du funderar på att åka till. Men visste du att det finns turistorter med skidåkning på schemat även i nordöstra USA, till exempel i den lilla delstaten Maine?

Här går det att åka skidor på längden men det finns även backar och liftar. Eftersom Maine ligger på östkusten går det att kombinera skidresan med ett besök i en storstad som till exempel Boston eller varför inte New York, staden som aldrig sover, eller Montreal i Kanada.

Skidorter i Maine

Om du bestämmer dig för att åka på en skidresa till Maine är en av de mer välkända skidorterna i delstaten en plats som heter Sugar Loaf. Här finner du 15 liftar och 138 pister. Den högsta pisten är på 1 291 meter över havet.

Shoppa inför en resa till en skidort

Om du vill handla lite inför resan rekommenderas ett besök på sidan Apertiff där det går att köpa ny utrustning. Skidresan blir roligare med lite nya skidkläder så köp ny utrustning om du känner att det behövs. På nätet hittar du både snowboard-brädor, skidglasögon och vinterkläder.